Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На зимівлю 2010-2011 років в сільських господарствах області підготовлено 640 приміщень для утримання великої рогатої худоби. Віталій Алексейчук

На зимівлю 2010-2011 років в сільських господарствах області підготовлено 640 приміщень для утримання великої рогатої худоби. Віталій Алексейчук

На зимівлю 2010-2011 років в господарствах Харківської області підготовлено 640 приміщень для утримання великої рогатої худоби, 358 - свинарників, 28 - кошар та 211 - пташників. Проведено технічний огляд та наладку фермського технологічного обладнання та механізмів. Про це сьогодні на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

«На зимівлю поточного року заготовлено усіх видів кормів - 203,0 тис. тонн кормових одиниць, що складає 17,2 цент. кормових одиниць на одну умовну голову. Найменше кормів заготовлено в господарствах Харківського, Богодухівського та Барвінківського районів», - зазначив Віталій Алексейчук.

Також він відмітив, що для потреб тваринництва області заготовлено близько 30,0 тис. тонн зерна кукурудзи, очікується надходження ще 15 тис. тонн.

«Додатково засилосовано - 23,7 тис. тонн бадилки зернової кукурудзи. Активно ця робота була проведена в Красноградському районі, де додатково засилосовано - 5,3 тис. тонн, Борівському - 3,0 тис. тонн, Великобурлуцькому та Ізюмському по 2,8 тис. тонн кожний, Балаклійському - 2,6 тис. тонн, Шевченківському - 2,3 тис. тонн», - повідомив він.

За його словами, в зимівлю поточного року максимально будуть використані відходи харчової та переробної промисловості.