Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закупівлю продуктів для шкіл і дитячих таборів не у сільгоспвиробника, а супермаркетах я буду розцінювати як спробу особистої наживи. Михайло Добкін

Закупівлю продуктів для шкіл і дитячих таборів не у сільгоспвиробника, а супермаркетах я буду розцінювати як спробу особистої наживи. Михайло Добкін

У ході оздоровчої кампанії 2010 року в Харківській області не було зафіксовано значних порушень в організації харчування дітей. Тим не менш, далеко не всі райони для оздоровчих таборів закуповують продукти безпосередньо у виробників, що призводить до збільшення вартості харчування, а часто і негативно впливає на його якість.

Про це 15 жовтня під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Деякі районні керівники максимально використовують можливості агропромислового комплексу свого району, забезпечуючи постачання продуктів безпосередньо від виробника до споживача - в дошкільні та шкільні установи. У наступному році під час літнього оздоровлення дітей потрібно максимально забезпечити харчування дітей від виробника. При цьому фінансування зменшуватися не буде, просто на одні й ті ж гроші будуть придбані більш якісні продукти в більшій кількості», - підкреслив він.

За словами голови області, Антикорупційний комітет буде проводити засідання, присвячені цьому питанню. Також Михайло Добкін зазначив, що особисто буде контролювати схеми закупівлі продуктів для дитячих установ.

«Якщо я побачу, що ми і далі для шкіл, дитячих садів, таборів, дитячих будинків закуповуємо продукти не у нашого сільгоспвиробника, а в супермаркетах і магазинах, буду це розцінювати як спробу особистої наживи», - підкреслив він.