Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лизогубівська лікарська амбулаторія – піонер обласної програми з боротьби із захворюваннями серцево-судинної системи. Ігор Шурма

Лизогубівська лікарська амбулаторія – піонер обласної програми з боротьби із захворюваннями серцево-судинної системи. Ігор Шурма

«Люди не тільки Харківщини, але й всієї України потерпають від захворюваності, інвалідності та смертності через серцево-судинні захворювання. Сьогодні є вкрай важливо наблизити висококваліфіковану медичну допомогу до кожного мешканця області. Колись мешканці села не мали можливості отримати консультацію кардіолога. Зараз завдяки введенню системи «ТЕЛЕКАРД» можна буде передати кардіограму з кожного фельдшерсько-акушерського пункту та сільської лікарської амбулаторії до 5 медичних закладів Харкова: Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, Обласної клінічної лікарні, лікарні №8, залізничної лікарні №5 та Інституту терапії ім. Малої. Спеціалісти цих медичних закладів прочитають кардіограму і дадуть необхідні рекомендації: вводити якісь препарати чи викликати швидку допомогу і терміново госпіталізувати», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, це обладнання також можна застосовувати це обладнання безпосередньо у помешканні хворого, якщо він не може самостійно дійти до медичного закладу.

Обласна програма передбачає забезпечення приладами «Телекард» всіх 517 ФАП та 248 лікарських амбулаторій. Установка одного електрокардіографу з приладом для дистанційної передачі електрокардіограм по системі «Телекард» коштує близько 9 тис. грн. Термін реалізації програми - 3 роки. Також в рамках програми передбачено навчання середнього медичного персоналу користуванню цим обладнанням.