Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові налагоджено ефективну співпрацю між владою та соціально відповідальним бізнесом. Ігор Шурма

У Харкові налагоджено ефективну співпрацю між владою та соціально відповідальним бізнесом. Ігор Шурма

На даний момент в Харківській області працює або перебуває на останньому етапі підготовки порядку 10 проектів соціального співробітництва між бізнес-структурами і владою, в рамках яких підприємці надають можливість безкоштовно скористатися тією чи іншою послугою жителям Харкова і області, які її найбільш потребують.

Як повідомив 14 жовтня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент в області вже успішно працює соціальний проект в офтальмології.

«У нас успішно працює проект соціального партнерства у наданні високоспеціалізованої медичної допомоги в офтальмології - мова йде про лазерну корекцію зору, яка була недоступна багатьом харків'янам, оскільки вона об'єктивно дорога. Але завдяки цій угоді люди мають можливість скористатися цією послугою», - підкреслив він.

Також вже підписано соціально угоду між містом, областю і Харківським дельфінарієм «Немо», де зможуть безкоштовно отримувати сеанси дельфінотерапії діти з малозабезпечених сімей Харкова і області.

За словами Ігоря Шурми, найближчим часом буде підписаний подібний договір і в стоматології, і харківські лікарі отримають можливість безкоштовно навчитися новітньої методики зубопротезування. Також завдяки домовленостям з асоціаціями імплантологів і приватних стоматологів в Харкові буде проведена безпрецедентна операція зі вживлення зубних імплантатів за участю фахівців з кількох країн.

Діють подібні соціальні договори і в радіології. Так, на базі Харківської міської клінічної лікарні № 8 та Харківського інституту радіології жителі міста та області зможуть безкоштовно проходити обстеження на новітньому устаткуванні.

Як підкреслив Ігор Шурма, особлива увага при складанні соціальних договорів приділяється програмам для дітей. Зокрема, триває робота над програмою, згідно з якою дітям з вадами серця будуть безкоштовно робити операції провідні фахівці у цій галузі. Крім цього, найближчим часом запрацює програма з комплексного лікування сколіозу у дітей.

Також особлива увага приділяється проблемам людей з особливими потребами.

«Я хотів би відзначити наше співробітництво з фірмами «Київстар» і «Окко», які виділили по 100 тисяч гривень, для того, щоб зробити доступним для людей з особливими потребами Харківський театр опери і балету. Закуплено європейського рівня підйомник, проведені ремонтні роботи, і буквально протягом 10 днів ми відкриємо цей заклад для таких людей», - повідомив Ігор Шурма.