Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші підсумки експерименту по впровадженню в освітній процес електронних підручників будуть підбиті 22 жовтня

Перші підсумки експерименту по впровадженню в освітній процес електронних підручників будуть підбиті 22 жовтня

На засіданні Комітету з економічних реформ, яке відбудеться в Харкові 22 жовтня під головуванням Міністра освіти України Дмитра Табачника, будуть підведені перші підсумки експерименту щодо впровадження в освітній процес електронних підручників. Якщо експеримент буде визнаний вдалим, на його основі буде підписано рамкову угоду між Харківською областю та Міністерством освіти про створення відповідного пілотного проекту.

Про це 14 жовтня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Я вже вчора в телефонній розмові з Дмитром Табачником домовився, що ми коротко заслухаємо інформацію, як проходить цей експеримент, і опрацюємо рамкову угоду для створення пілотного проекту між Харківською областю та Міністерством освіти. Тобто, те, що ми вчора презентували, буде базою для серйозного пілотного проекту, який буде фінансуватися, і ми зможемо купити ще підручники і таким чином розширити коло старшокласників, які будуть мати можливість навчатися за допомогою електронного підручника», - сказав він.

Також голова області відзначив, що для виробництва електронних підручників у Харкові необхідно налагодити співпрацю з програмістами, які готували б програмне забезпечення для пристроїв.

«Харків завжди славився своїми програмістами, багато серйозних програм для великих зарубіжних компаній пишуться в Харкові або харківськими фахівцями. Я думаю, якщо дати їм можливість працювати на свій регіон, на свою країну, вони це будуть робити з ще більшим задоволенням», - сказав Михайло Добкін