Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботи з ліквідації наслідків аварії у Лозовій будуть завершені протягом двох років. Андрій Клюєв

Роботи з ліквідації наслідків аварії у Лозовій будуть завершені протягом двох років. Андрій Клюєв

Протягом  двох років після аварії, що сталася на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ поблизу міста Лозова, не вживалось жодних дій з ліквідації наслідків даної надзвичайної ситуації. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. 

"У квітні цього року я послав сюди міністра з надзвичайних ситуацій і губернатора Харківської області, після оцінки ситуації я доповів Президенту і прем'єр-міністру про необхідність негайної ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації", - заявив Андрій Клюєв.

За його словами, у зв'язку з високою температурою влітку цього року роботи з ліквідації були припинені, але тривав моніторинг ситуації, були поставлені додаткові пости і додаткова пожежна техніка. «Протягом двох років тут нічого не робилося, крім крадіжки металобрухту. Всюди розкидані боєприпаси і залишається небезпека повторного трагедії, тому ситуація вимагає термінового втручання», - сказав він.

Також перший віце-прем'єр-міністр України відзначив, що роботи з ліквідації наслідків аварії поновилися після спаду температури. «Нам необхідно ліквідувати снаряди, що залишилися, як ми це зробили в Новобогданівці. Я думаю, що через два роки тут буде чиста, безпечна територія», - підкреслив Андрій Клюєв.