Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблема не така гостра, якою її намагаються зобразити. Віль Бакіров

Проблема не така гостра, якою її намагаються зобразити. Віль Бакіров

Ректори провідних харківських ВНЗів не бачать ніяких проблем, пов'язаних з ухваленням «Постанови Кабінету Міністрів України от 27.08.2010 № 796 "Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти,що належать до державної та комунальної форми власності» і вважають весь галас, що здійнявся навколо цієї постанови, надуманим і штучно спровокованим. Про це сьогодні на прес-конференції в ХОДА заявили ректор ХНУ ім. В. Каразіна, голова Ради ректорів Харківського регіону Віль Бакіров, ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди Іван Прокопенко, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський та проректор ХНЮА їм Я. Мудрого В'ячеслав Комаров.

"Проблема не така гостра, якою її намагаються зобразити. Ректори не приймають рішень на шкоду інтересам студентів. Я не очікував такої реакції на цю Постанову. Керівництво Харківського національного університету ім.В.Каразіна не приділило особливого значення цьому паперові і жодних рішень з приводу постанови не ухвалювало. А якщо буде ухвалювати, то тільки після переговорів зі студентами ", - заявив Віль Бакіров.

Крім того, постанова носить рекомендаційний характер і в основному впорядковує і приводить у систему вже надані раніше ВУЗами платні послуги. Причому студентів у цій постанові стосується лише мала частина пунктів, все інше належить до послуг, пов'язаних з можливостями ВНЗ самостійно заробляти гроші - плата за отримання другої вищої освіти, за підготовчі курси і т.п.