Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство оборони буде розраховуватися з ремонтними підприємствами запчастинами літаків

Міністерство оборони буде розраховуватися з ремонтними підприємствами запчастинами  літаків

У зв'язку з тим, що у Міноборони немає достатніх коштів для того, щоб повністю розраховуватися з ремонтними підприємствами за обслуговування військової техніки, на засіданні РНБО було прийнято рішення вважати конвертованою валютою запчастини літаків, які можуть бути використані згодом для ремонту техніки іноземних замовників.

Про це 12 жовтня під час зустрічі з колективом Чугуївського авіаційного ремонтного заводу повідомив народний депутат України Олександр Кузьмук.

«Президент на засіданні РНБО доручив уряду дати повноваження Міністерству оборони розраховуватися з ремонтними заводами ліквідними агрегатами і вузлами, що зараз і робиться», - повідомив він.

Також народний депутат зазначив, що держзамовлення для ЧАРЗу на даний момент невелике у зв'язку з обмеженими фінансовими можливостями Міністерства оборони. У той же час через те, що країни Європи вже практично зняли з експлуатації старі радянські літаки, які може ремонтувати Чугуївський авіаційний ремонтний завод, кількість іноземних замовників у підприємства також знижується.

«У СРСР такого типу літаків було не менше 500. В Африці, південно-східній Азії, країнах Варшавського договору - ще стільки ж, а завод був один, і щоб потрапити на ремонт сюди, була величезна черга. Сьогодні в Україні залишилося небагато таких літаків. Добре, що вони ще продовжують літати в Арабському світі, в Африці, але в Європі їх вже немає, тому підприємству потрібно шукати нові шляхи розвитку. Завод потенційно може випускати деякі види продукції загальногромадянського призначення», - підкреслив Олександр Кузьмук.