Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегія сталого розвитку допоможе нам більш ефективно використовувати бюджетні кошти. Михайло Добкін

Стратегія сталого розвитку допоможе нам більш ефективно використовувати бюджетні кошти. Михайло Добкін

Завдяки стратегії сталого розвитку в Харківській області з'явиться можливість розвивати найбільш ефективні галузі народного господарства і чітко планувати фінансування тієї чи іншої сфери. Якщо цей документ буде прийнятий найближчим часом, його результати можна буде побачити дуже скоро, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«Нова стратегія дозволить нам мати чітке розуміння того, як ми рухаємося з року в рік, яка у нас головна мета, які пріоритети фінансування. План соціально-економічного розвитку, який приймається з кожним бюджетом, буде складовою частиною цієї стратегії. Тепер незалежно від того, хто приймає рішення, що повинно бути пріоритетним і який порядок рішення обласних проблем, це неможливо буде змінити тільки бажанням однієї людини», - зазначив він.

У той же час голова області підкреслив, що завдяки стратегії в області буде чітке бачення пріоритетних галузей, і фінансування популістських рішень стане неможливим.

«Є чітке розуміння, що ми робимо в 2011, 2013, 2015 році і виходячи з цього ми будемо розвиватися. Це допоможе нам не розпорошувати ті невеликі кошти, які є у нас до бюджету, фінансуючи те, що має подальшу перспективу розвитку, щоб це не було фінансуванням якихось популістських передвиборних обіцянок, як це було в попередні роки. Наприклад, горезвісна «Юліна тисяча», яка не вирішила проблем людей.

Я абсолютно впевнений, що спільна праця харківських вчених, практиків, тих людей, які відбулися як керівники великих державних підприємств, дасть свої плоди найближчим часом», - підкреслив Михайло Добкін.