Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський дебют у Пловдиві

Харківський дебют у Пловдиві

Як передає офіційний інформаційний партнер жіночої збірної України Sapronov-tennis.org, вихованка харківської секції тенісистів-колясочників Олена Шингарьова дебютувала на міжнародній арені, стартувавши на представницькому турнірі ITF серед тенісистів-візочників у Пловдиві, Болгарія. Це перший виїзд харківських тенісистів-колясочників на турнір ITF за кордон. У парному розряді Олена разом з турецьким тенісистом Османом Таріно пробилася до півфіналу, розгромивши четвертих сіяних Бусру Ун і Ебру Булгурку з Туреччини: 6-0. На жаль, пройти далі не вдалося. Олена і Осман програли перший сіяним - Чакаліну і Акмаку з Туреччини: 2-6.Тепер на Шингарьову і Таріно чекає матч за третє місце.

Дебют в одиночному розряді виявився не таким успішним. У першому матчі кругового турніру харків'янка поступилася Бусре Ун: 2-6. Стартове хвилювання завадило Олені домогтися кращого результату: в одиночній грі українка допускала багато помилок. Однак свій другий матч Шингарьова виграла, обігравши Ебру Булгурку з рахунком 6-3.

Довідково

Другий рік під опікою Михайла Добкіна і Юрія Сапронова працює перша в Україні тенісна секція інвалідів-колясочників. 23 серпня 2008 року 7 спортсменів почали свої тренування на кортах тенісного клубу «Парк». Завдання хлопцям було поставлене непросте: ні багато ні мало, це участь харківських тенісистів-візочників у паралімпійських іграх 2012 р. в Лондоні. Негайно були закуплені спеціальні спортивні коляски, організована робота Інватаксі, яке привозить спортсменів на тренування і розвозить по домівках, розроблена методика тренувань.

Вже в липні і серпні 2009 року були проведені перші турніри серед учасників секцій. Зав'язалися і перші контакти з такими ж секціями в Україні та за кордоном. Так у серпні 2009 р. Московський тенісний клуб «Ікар» провів майстер-клас у нас, а у вересні 2009 р. харківські спортсмени їздили на відкриття аналогічної секції в Одесу. Там і познайомилися з колегами з Молдови. У серпні 2010 року харківський турнір Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup-2010 приймав своїх друзів.

Спеціально до змагань Михайло Добкін та Юрій Сапронов закупили для спортсменів нові коляски, відповідні збільшеним вимогам до маневреності і легкості переміщення по корту. Паралельно ведеться планомірна робота з Міжнародною Федерацією тенісу (ITF) з підготовки офіційного турніру, який може відбутися в Харкові в 2011-му році. Розширення міжнародних зв'язків, обмін досвідом та постійне навчання вже дають свої результати.