Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство не повинно працювати за кредитами під 20 - 30% річних. Михайло Добкін

Сільське господарство не повинно працювати за кредитами під 20 - 30% річних. Михайло Добкін

На даний момент як в Україні в цілому, так і в Харківській області зокрема, проводиться ретельний аналіз ситуації, яка склалася в сільському господарстві. Після того, як будуть отримані чіткі результати, планується скласти конкретний план виведення галузі із затяжної кризи. Тим не менш, деякі необхідні кроки визначені вже зараз. У першу чергу мова йде про здешевлення кредитів.

«Потрібно чітко розуміти, що сільське господарство сьогодні не здатне працювати за кредитами в 20 - 30% річних. З такими кредитами може впоратися тільки бізнес, який приносить миттєвий швидкий прибуток. У сільському господарстві фінансування повертається повільно», - підкреслив 8 жовтня в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Крім того, за його словами, для нормального розвитку сільського господарства необхідно спростити дозвільну систему, а також надавати особливу підтримку успішним підприємствам.

«Ми готуємо обласну програму, яка буде максимально задовольняти потреби тих людей, які займаються тваринництвом, рослинництвом. Ця програма буде фінансуватися в залежності від наших можливостей, але однозначно пріоритет нами вже визначено: допомагати ми будемо тільки тим, хто не сидить склавши руки, хто застосовує сучасні технології, хто зміг до сьогоднішнього дня створити серйозну базу», - сказав Михайло Добкін.