Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За перший тиждень жовтня поточного року зареєстровано 9 випадків отруєнь грибами в регіоні. Олександр Галацан

За перший тиждень жовтня поточного року зареєстровано 9 випадків отруєнь грибами в регіоні. Олександр Галацан

За останні роки у Харківській області зросла кількість випадків отруєнь грибами серед дорослого населення, а також дітей шкільного віку атропіноподібними речовинами рослинного походження. Про це сьогодні під час селекторної наради заявив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. 

«Якщо у 2008 році було зареєстровано 3 випадки отруєнь грибами, вже у 2009 кількість таких випадків зросла до 10, а за 9 місяців поточного року - до 35», - повідомив він.

За перший тиждень жовтня поточного року зареєстровано 9 випадків отруєнь грибами. Переважна більшість хворих з отруєнням грибами реєструється у Харкові - 12 випадків, Дергачівському районі - 7, Харківському - 6, по 2 випадки у Нововодолазькому та Ізюмському районах, по 1 - у Вовчанському, Золочівському, Коломацькому та Чугуївському районах.

«На жаль, серед населення щорічно реєструються летальні випадки від отруєння неїстівними грибами.

У зв'язку з цим всім зацікавленим службам необхідно якнайшвидше посилити санітарно - освітню роботу серед населення; залучити до цього засоби масової інформації; забезпечити реальну заборону торгівлі зібраними у природі грибами «з землі»; розповсюдити інформацію в місцях масового зібрання людей, наголосивши, що наслідками вживання невідомих неїстівних грибів є загроза для здоров'я та життя людини», - заявив Олександр Галацан. 

Теги