Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські навчальні заклади повинні співробітничати з успішними аграрними підприємствами. Михайло Добкін

Сільськогосподарські навчальні заклади повинні співробітничати з успішними аграрними підприємствами. Михайло Добкін

У Харківській області необхідно відновлювати і розширювати кооперацію між сільськогосподарськими установами та успішними аграрними підприємствами, вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, така співпраця дозволить учням отримувати не тільки теоретичні, а й практичні знання більш високого рівня. Про це глава області заявив 8 жовтня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанський район Харківської області.

«Необхідно соціальне партнерство з тими сільськогосподарськими підприємствами, які вже володіють сучасними технологіями, і це дуже добре для навчальних установ. У навчальному закладі людина отримує теорію, а на сільськогосподарському підприємстві він може отримати практику роботи в таких умовах, в яких йому доведеться після закінчення ВНЗ», - сказав Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що особливої уваги потребує питання працевлаштування випускників.

«Нам потрібно не просто вчити дітей за державні гроші, але й потім вимагати, щоб вони, отримавши диплом, відпрацьовували за своєю спеціальністю. Держава вклала гроші за твоє навчання - потрібно їй повернути те, що вона на тебе витратила », - підкреслив глава області.