Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Шевченка вступає у фазу санації

Завод імені Шевченка вступає у фазу санації

Розпорядження про санацію Харківського заводу імені Шевченка підписано, і найближчим часом буде призначена дата судового засідання, - повідомив 7 жовтня в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

За словами голови області, проблема із заборгованістю по заробітній платі перед співробітниками підприємств також вирішується. Найближчим часом на рахунки заводу надійде значна сума грошей в рахунок отриманих замовлень, що дозволить вчасно виплачувати співробітникам поточну зарплату.

«Фактично вже вирішено, що наступного тижня ви отримуєте 5 мільйонів гривень замовлення від заводу імені Малишева. Я розмовляв і з Андрієм Петровичем Клюєвим, і з профільним міністром, щоб вам до 5 мільйонів дали ще 6, тоді ми повністю до кінця року без проблем зможемо виплачувати поточну заробітну плату, тому що 2,7 мільйона гривень від «Укртелекому» також будуть перераховані», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що у підприємства є можливість виграти тендер «Турбоатома» на 3 мільйони гривень.

У той же час голова ХОДА підкреслив, що завод імені Шевченка потребує серйозної реорганізації. Зокрема, йдеться про оновлення лінійки продукції.

«Сумно те, що за всі роки незалежності України завод імені Шевченка, потужне об'єднання, не знайшов свою нішу по випуску тієї продукції, яка була б затребувана. Ми з вами зараз будемо з нуля формувати лінійку товарів, що випускаються, щоб до 2012 року вийти на заплановані 200 мільйонів гривень валового доходу», - сказав Михайло Добкін.