Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У грудні Стратегію економічного розвитку області планується винести на розгляд депутатів облради

У грудні Стратегію економічного розвитку області планується винести на розгляд депутатів облради

«У грудні Стратегію економічного розвитку області планується представити на розгляд депутатського корпусу. Сподіваюся, вона буде затверджена сесією обласної ради цього року, що дозволить на початку 2011 року укласти договір з Кабінетом міністрів України, в якому буде передбачено фінансування в тому числі державних цільових і галузевих програм», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За його словами, Стратегія покликана створити основу для злагодженої роботи економічного блоку обласної, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також створити механізми взаємодії і підтримки державою підприємств промислового та агропромислового сектору економіки регіону, великого, середнього і малого бізнесу, включаючи іноземного інвертора.

Як зазначив Юрій Сапронов, Стратегія розробляється на базі Основ сталого економічного розвитку області до 2020 року. Цей документ є результатом співпраці вчених, співробітників ХОДА та обласної ради. Він отримав підтримку депутатського корпусу облради і позитивну оцінку Кабінету міністрів України.

У рамках роботи з розробки Стратегії, будуть проведені круглі столи за участю громадських організацій, студентів, науковців та інших представників громадянського суспільства.

Крім того, 11-12 листопада ХОДА спільно з Харківським національним економічним університетом, науково-дослідним центром проблем розвитку Академії наук України, Уральським федеральним університетом, Інститутом економіки Уральського відділення Академії наук Росії буде проведена міжнародна науково-практична конференція, в рамках якої будуть проведені круглі столи та семінари з оцінкою Стратегії економічного розвитку Харківської області.