Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформи у сфері охорони здоров'я піднімуть нашу медицину на новий рівень. Михайло Добкін

Реформи у сфері охорони здоров'я піднімуть нашу медицину на новий рівень. Михайло Добкін

«Гряде серйозна, глибинна реформа системи охорони здоров'я в Україні. Будуть мінятися положення конституції, які не дають можливість нормально розвиватися приватній медицині. Безкоштовна медицина призводить до поганого стану медичних установ, відсутності фінансування на капітальні видатки, ремонти, переоснащення, відсутності можливості участі наших лікарів у великих медичних симпозіумах. Як наслідок ми втрачаємо можливість отримувати нові знання і піклуватися про здоров'я людей. Я впевнений, що з нашою волею і бажанням побудувати нову, якісну медицину ми доб'ємося успіхів. Після закінчення виборів прийде період спокою, який дасть нам змогу навести лад у сфері охорони здоров'я. Сподіваюся, що ви зарядитесь оптимізмом і постараєтеся знайти в собі сили для такого серйозного ривка», - підкреслив у ході робочої поїздки до Борівський район Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. 

За його словами, реформування системи охорони здоров'я має привести до побудови багаторівневої системи отримання медичної допомоги.

Перехід до багаторівневої бюджетно-страхової системи фінансування охорони здоров'я шляхом введення трьох програм фінансування: бюджетної, страхової та приватної. Бюджетна програма передбачатиме надання медичної допомоги населенню за рахунок коштів бюджетів всіх рівнів; страхова - за рахунок внесків на загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування та добровільне медичне страхування, а приватна - за рахунок коштів приватних осіб. 

"Я впевнений, що з нашою волею і бажанням побудувати нову, якісну медицину ми доб'ємося успіхів. Після закінчення виборів прийде період спокою, який дасть нам змогу навести лад у сфері охорони здоров'я. Сподіваюся, що ви зарядитесь оптимізмом і постараєтеся знайти в собі сили для такого серйозного ривка ", - звернувся до медичних працівників глава області.