Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Здорове харчування – запорука здоров’я майбутнього покоління. Ігор Шурма

Здорове харчування – запорука здоров’я майбутнього покоління. Ігор Шурма

Сьогодні в сел. Пісочин Харківського району відбулася урочиста церемонія відкриття другого пункту видачі продукції КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування». Новий пункт видачі дитячого харчування розміщений за адресою сел. Пісочин, пров. Транспортний 4а. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Як зазначив заступник голови ХОДА, пункт видачі дитячого харчування був відкритий за ініціативою місцевих мешканців. «Мами, що мешкають в селищі, зібралися та звернулися до облдержадміністрації. Завдяки оперативним діям районної влади за місяць було знайдене и обладнане приміщення, яке здане в оренду молочній фабриці кухні за символічну плату – 1 грн. Тепер діти мають змогу отримувати здорову і якісну продукцію, яка сприятиме зміцненню їх здоров’я», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Станом на 1 жовтня 2010 року КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» постачає свою продукцію на 51 пункт видачі 9 районів м. Харкова та 16 пунктів видачі 3 районів Харківської області (Дергачівський, Чугуївський, Харківський район). За добу підприємство виробляє 23 840 порцій дитячого харчування. Підприємство випускає 15 найменувань продукції. Кожного дня дитяче харчування отримує 12 300 тис дітей. Підприємство обслуговує 7 спеціалізованих автомашин з холодильними установками, які кожного дня вивозять продукцію на пункти видачі міста Харкова та Харківської області.

Підготовлено та узгоджено з МОЗ України нормативна документація на виготовлення нових видів продукції:
«Каша вівсяна молочна рідка для дитячого харчування»;
«Каша гречана молочна рідка для дитячого харчування»;
«Каша рисова молочна рідка для дитячого харчування»;
«Каша манна молочна рідка для дитячого харчування»;
«Вода питна для дитячого харчування "Малятко+».