Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники районів, які систематично не виконують розпорядження про виділення земельних ділянок, повинні протягом місяця нормалізувати ситуацію

Керівники районів, які систематично не виконують розпорядження про виділення земельних ділянок, повинні протягом місяця нормалізувати ситуацію

У кількох районах Харківської області систематично не виконуються розпорядження голови ХОДА про виділення земельних ділянок, в результаті чого обласний та місцеві бюджети несуть збитки. За результатами останньої перевірки ГУ Держкомзему у Харьковкій області, їх сума становить 9,4 мільйона гривень.

«Я впевнений, що ця сума явно занижена, як і занижені доходи в наш обласний бюджет від оренди земельних ділянок, тому що дуже різна в оренда в різних районах. Але сьогодні для нас і ці 10 мільйонів гривень - це чималі гроші, а левова частка цих коштів залишається у нашому, обласному бюджеті, в районних бюджетах. Це ті гроші, які нам потрібні на ремонт шкіл, лікарень та інші потреби», - зазначив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, в списку районів, які лідирують за кількістю невиконаних розпоряджень, що стосуються земельних відносин, перші позиції займають Дергачівський, Валківський, Харківський та Зміївський райони. Також не виконуються розпорядження голови ХОДА в Ізюмському, Краснокутському, Нововодолазькому, Балаклійському, Вовчанському і Шевченківському районах.

«Я даю головам цих районів місяць на усунення цих порушень», - підкреслив Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що органи місцевого самоврядування навмисне затягують розгляд клопотань.

«До органів виконавчої влади та місцевого самоврядування направлено 1669 клопотань, і тільки по 183 було вжито відповідних заходів. Розгляд клопотань свідомо затягується, щоб вийшов встановлений законом термін для їх розгляду. А по 52% клопотань адміністрації та органи місцевого самоврядування не надали взагалі ніякої відповіді», - сказав голова області.