Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процес приведення законодавчої бази у відповідність до чинної Конституції буде тривалим

Процес приведення законодавчої бази у відповідність до чинної Конституції буде тривалим

Процес приведення законодавчої бази у відповідність до чинної Конституції може бути тривалим. Законодавство буде змінюватися в міру виникнення необхідності змінити той чи інший закон. Про це повідомив під час прес-конференції віце-президент Національної академії правових наук України, завідувач кафедрою теорії держави і права національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого Олександр Петришин. За його словами, можливі два шляхи зміни законодавчої бази. Перший шлях - це прийняття нових законів замість тих, що діяли на фундаменті нової Конституції. Зокрема, це закони про Кабінет міністрів та регламенті Верховної Ради.

Можливий також інший шлях. «З'ясовується, що якийсь документ суперечить тексту Конституції 1996 року. Тоді можна звернутися до Конституційного суду з проханням визнати який-небудь закон або його частину неконституційними. Цей процес може бути досить тривалим», - заявив Олександр Петришин. 
Він також зазначив, що одним з перших має бути переглянутий закон про Кабмін, оскільки новим текстом Конституції передбачений інший порядок його формування і роботи.