Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кількістю порушень у земельних відносинах, які були допущені в 2007 - 2009рр, Харківська область може посісти одне з перших місць в Україні. Михайло Добкін

За кількістю порушень у земельних відносинах, які були допущені в 2007 - 2009рр, Харківська область може посісти одне з перших місць в Україні. Михайло Добкін

В останні роки в Харківській області величезна кількість земельних ділянок були відчужені та передані у власність фіктивним особам. Крім цього почастішали випадки фальсифікації документів, що стосуються питань землевідведення, а також самозахоплення землі та самовільної зміни меж земельних ділянок.

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«У Харківській області за останні роки допущена маса порушень чинного законодавства. Я думаю, що за кількістю порушень у земельних відносинах, які були допущені в 2007 - 2009рр, Харківська область може посісти одне з перших місць в Україні. Тут безсовісно розкрадали землю, причому іноді під прикриттям чиновників найвищого рівня», - підкреслив голова ХОДА.

За його словами, серед найбільш поширених порушень у Харківській області зафіксовано незаконне використання земель сільськогосподарського та промислового призначення, а також водного та лісового фондів, у тому числі заповідників і заказників. Також в останні роки на Харківщині нерідко незаконно змінювали функціональне призначення земель, а також розробляли ділянки для видобутку корисних копалин. Як зазначив Михайло Добкін, дуже часто подібні порушення відбуваються з відома представників місцевої влади.

«Я не повірю, що жоден голова райдержадміністрації не знає про незаконну розробку піску на тій території, якою він керує. Так само я не повірю, що про це не знає місцева прокуратура і міліція. Те ж саме можна сказати про факти самозахоплення, з яким взагалі ніхто не бореться, і про самовільну зміну меж з мовчазної згоди посадових осіб. Добре всім відомий приклад - підприємство «Дора», що володіє 700 гектарами незаконно відібраної в людей землі, і при цьому ніхто з правоохоронних органів не спробував на це відреагувати», - сказав голова області.