Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство Харківщини можна відновити протягом 3 - 5 років. Михайло Добкін

Сільське господарство Харківщини можна відновити протягом 3 - 5 років. Михайло Добкін

«Я думаю, що протягом 3 - 5 років можна відновити все те, що колись було предметом гордості нашої країни в сільському господарстві в цілому, в тому числі і в тваринництві, щоб ми повністю закрили свої внутрішні потреби в м'ясі і відмовилися від дешевого неякісного імпорту»,- сказав голова ХОДА Михайло Добкін 30 вересня в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Сахновщинського району.

Також голова області відзначив величезне значення, яке має тваринницька галузь для всієї держави.

«Тваринництво - це не той бізнес, що легко окупається. Це взагалі не просто бізнес, це частина продовольчої безпеки держави, а іноді це ще і єдина можливість дати робоче місце людям у селі. Тому тваринництво має дуже велике соціальне значення для регіону і країни в цілому», - підкреслив Михайло Добкін.

У свою чергу голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відзначив, що для задоволення потреб регіону виробництво м'яса необхідно збільшити більш ніж у півтора рази.

«Сьогодні один житель області споживає за статистикою 53 кілограми м'яса на рік, а норма споживання - 86 кілограм. Нам потрібно в 1,5 - в 1,7 рази збільшити обсяги виробництва м'яса і дати на ринок якісний продукт», - повідомив він.