Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області готується програма з підтримки агропромислового комплексу

У Харківській області готується програма з підтримки агропромислового комплексу

У 2011 році в Українї планується на підтримку сільського господарства витратити близько 2 мільярдів гривень, які будуть виділені аграріям у рамках спеціальної програми. У Харківській області на додаток до загальнодержавної готується регіональна програма для підтримки агропромислового комплексу, яка буде враховувати специфіку регіону.

Про це 30 вересня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Сахновщинського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Зараз готуються державні програми і нові пропозиції щодо підтримки тваринництва. Я цю тему обговорював з прем'єр-міністром України Миколою Яновичем Азаровим, коли він був у Харкові, і з Сергієм Івановичем Черновим ми обговорюємо можливість закласти в обласному бюджеті на наступний рік гроші для підтримки тваринництва. При цьому я поставив завдання людям, які цим займаються в обладміністрації, - знайти можливість задіяти в цьому не лише сільгосппідприємства, а й приватників. Наприклад, можна запустити спільне вирощування свиней - на одному етапі це робить агрофірма, а потім люди беруть тварин на догодовування і отримують таким чином роботу», - розповів він.

Як зазначив у свою чергу голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, суміщення державної та регіональної програм дозволить отримати більш швидкий та значний результат.

«На розвиток агропромислового комплексу в державі передбачається закласти на наступний рік близько 2 мільярдів гривень. І якщо ми на рівні області зможемо доповнити цю державну програму своєї регіональною, яка буде враховувати нашу специфіку і наші конкретні плани з будівництва тваринницьких комплексів і з підтримки галузі в цілому, тоді ми отримаємо результат», - підкреслив він.