Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області посіяно 80% озимих

У Харківській області посіяно 80% озимих

На сьогодні в Харківській області засіяно озимими 80% запланованих площ. Озимі культурі вже посіяні на 400 тис.га із запланованих 505 тис.га. Минулого року на таку ж дату теж було посіяно 400 тис.га., але тоді планувалось посіяти 447 тис.га, цього ж року площа посівів збільшена майже на 50 тис.га. Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Він також зазначив, що через нерівномірну кількість опадів, які випадають на території області, посівні роботи в різних районах проходять нерівномірно. Наприклад, у Краснокутському, Коломацькому, Валківському, Красноградському районах випало до 100 мм опадів, в той час як у Куп’янському – 15 мм, Двурічанському – 12 мм, Шевченківському – до 20 мм.

Віталій Алексейчук підкреслив, що всі заплановані площі обов’язково будуть засіяні, і сівба буде завершена найближчим часом. Для цього є всі умови: насіння, добрива, пальне тощо. «Якщо ми засіємо 505 тис. га, то при нормальній врожайності будуть задоволені потреби усіх, а також буде можливість створити запас на 2012 рік», - зазначив заступник голови ХОДА.