Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

КП «Вода» і «Харківкомуночиствод» планується об'єднати

КП «Вода» і «Харківкомуночиствод» планується об'єднати

27 вересня на спільному засіданні колегії ХОДА та зборах адміністративно-господарського активу області голова облдержадміністрації Михайло Добкін поставив генеральному директору КП "Вода" Сергію Кадигробу завдання негайно почати переговори про об`єднання комунальних підприємств "Вода" і "Харківкомуночиствод". На його думку, це дозволить оптимізувати зайві витрати на підприємстві.  

Михайло Добкін відзначив, що рівень втрат води у мережах КП "Вода" перевищив 50%. "Вдумайтеся, якe кількість зайвої води ви транспортуете, витрачаєте на це гроші, а вона йде в землю", - підкреслив губернатор.

Голова ХОДА вважає недоцільним брати кредит в 15 млн.грн. для погашення заборгованості КП "Вода" за електроенергію, оскільки у підприємства немає чіткого плану виведення підприємства з кризи. "Тільки терпець голови АК "Харківобленерго" та мое особисте до нього звернення призвели до того, що КП "Вода" не відключено електроенергію. Більше так продовжуватися не може. Я прошу протягом місяця підготувати разом із головою "Харківкомуночиствод" повну інформацію про можливості об`єднання двох підприємств. Шляхом об`єднання ми скоротимо управлінський апарат у два рази і зможемо обійтися однією структурою з ремонту мереж замість двох. Все одно на прориви ви виїжджаєте разом ", - заявив Михайло Добкін.