Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році Харківській області було виділено 13 872, 5 тис.грн. на функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

У 2010 році Харківській області було виділено 13 872, 5 тис.грн. на функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

«Основними засадами державної політики, а значить і кожної посадової особи щодо соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, є створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї, утримання дітей за принципом родинності. На даний час кількість дітей, які влаштовуються в області до сімейних форм виховання протягом року, перевищує кількість посиротілих дітей», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. 

Протягом 2010 року в області кількість дитячих будинків сімейного типу збільшилася на 4 сім'ї, а прийомних сімей - на 19. До зазначених сімейних форм виховання передано 98 дітей.

У прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу матеріальне утримання дитини та соціальна допомога батькам підтримується державою. У 2010 році Харківській області було виділено 13872,5 тис.грн. державної цільової субвенції на функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Найбільша кількість дітей, що влаштовані до сімейних форм, виховуються в сім'ях на території Харківського (45 дітей), Зміївського (41 дитина), Краснокутського, Лозівського (по 36 дітей), Балаклійського (31 дитина), Великобурлуцького (28 дітей), Кегичівського (27 дітей), Вовчанського (26 дітей), Барвінківського, Богодухівського (по 25 дітей), Валківського, м.Ізюм (по 24 дитини), Чугуївського (23 дитини), Сахновщинського, м.Куп'янська (по 22 дитини), Близнюківського (21 дитина).

Всього на території сільських районів області влаштовано і виховується у прийомних сім'ях 574 дитини, у містах обласного підпорядкування - 85, у районах м.Харкова - 48 дітей.