Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні

27 вересня голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукяном.Також на зустрічі були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов і Почесний консул Республіки Вірменія в Харкові Армен Асланян. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці Вірменії з Харківською областю в галузі економіки та освіти.

Як відзначив в ході зустрічі Михайло Добкін, Харківська область зацікавлена в інвестиціях будь-якого обсягу і готова допомогти інвесторам у проходженні бюрократичних коридорів.

«Ми дуже зацікавлені в економічному і гуманітарному співробітництві. У нас дуже тривалий період спільної історії, яка максимально зблизила наші народи. Але основа основ усіх взаємин - це хороші економічні зв'язки, це інвестиції», - підкреслив голова області.

У свою чергу Сергій Чернов відзначив, що для інвесторів в Харківській області та в Україні в цілому будуть створені найсприятливіші умови.

«В області зараз повна стабільність в політичному плані. Це дуже важливо в першу чергу для ділової еліти, для людей, які хочуть творити, вкладати гроші, працювати. Тут будуть створені всі умови з боку як представницької влади, так і виконавчих органів, щоб було комфортно іноземним інвесторам. Ми запрошуємо і представників Вірменії брати участь у спільних проектах», - сказав він.

Пан Посол відзначив, що радий відновленню дружніх відносин між Україною і Вірменією, а також підкреслив, що вірменські бізнесмени вже виявляють значний інтерес до нашої країни.

«Моє найголовніше завдання як посла - створити більш міцні економічні, дипломатичні, політичні зв'язки між Україною та Вірменією. Я хотів би сюди залучити інвесторів не тільки з Вірменії, але й з усього світу, де є вірменська діаспора.Тим більше, що зараз бізнесмени вже хочуть їхати в Україну, вони впевнені, що їхні інвестиції тут будуть захищені. Я думаю, що разом з консулом ми тут організуємо форум для вірменських та українських бізнесменів», - повідомив Андранік Манукян.