Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наших взаєминах з Польщею немає ніяких проблем. Микола Азаров

У наших взаєминах з Польщею немає ніяких проблем. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що Україна високо цінує співпрацю з Польщею, а також наголосив на необхідності активізації спільної роботи у сфері євроінтеграції та торговельно-економічних відносин.

«30 вересня я буду з візитом у Польщі, буду зустрічатися зі своїм колегою, і в цей же день наш президент Віктор Федорович Янукович в Ялті зустрінеться з Президентом Польщі. Така інтенсивність контактів говорить про те, що ми високо цінуємо наші відносини з Польщею, і не бачимо зараз жодних проблем. Але нам потрібно активізувати наше торговельно-економічне співробітництво, нашу співпрацю в галузі Євро-2012», - зазначив Микола Азаров.

Також він повідомив, що найближчим часом українська сторона буде піднімати питання про створення зони вільної торгівлі, а також запровадження для українських громадян безвізового режиму для в'їзду до Польщі.

«Ми хочемо перед нашими польськими колегами ставити питання про те, щоб вони на європейських форумах сприяли європейської інтеграції України. Перед нашими польськими колегами ми будемо ставити ті самі питання, що й перед керівництвом Євросоюзу та країн, що в нього входять.Це прискорення процесу створення зони вільної торгівлі, прискорення роботи над угодою про асоціацію, а також про безвізовий режим. Адже польські громадяни можуть вільно приїхати на могили своїх близьких, ніщо їм не перешкоджає віддати данину пам'яті своїм родичам. Але в наших сімей чимало таких же могил у Польщі, а процедура оформлення дозволів, віз досить утруднена», - сказав Микола Азаров.