Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Системна профорієнтаційна робота сприятиме популяризації робітничих професій. Ігор Шурма

Системна профорієнтаційна робота сприятиме популяризації робітничих професій. Ігор Шурма

Сьогодні на базі Зміївського районного центру зайнятості вперше в області відбувся масовий профорієнтаційно-інтелектуальний захід для учнівської молоді Брейн-ринг «Розумники та розумниці». Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, системна профорієнтаційна робота сприятиме популяризації робітничих професій, представників яких зараз не вистачає на ринку праці.

Метою заходу є підвищення особистої активності молодої людини у процесі професійного самовизначення, виявлення її здібностей, інтересів, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір професії або на зміну виду трудової діяльності, покращення знання про працю, попередження безробіття в її дорослому житті.

Під час заходу збірні команд з учнів 9-11 класів Лиманської загальноосвітньої школи І-ІП ступенів, Гімназії №2 та Ліцею №1 смт. Комсомольське відповідали на запитання, що стосувалися законодавства про працю, аспектів працевлаштування, змісту професій.

В рамках заходу працювала виставка малюнків вихованців дошкільних навчальних закладів смт. Комсомольське на тему «Світ професій очима дітей» та відбулася презентація Зміївського професійного енергетичного ліцею.

Теги