Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поліграфічні комбінати України будуть переоснащувати та укрупняти

Поліграфічні комбінати України будуть переоснащувати та укрупняти

Систему поліграфічних комбінатів в Україні планується реформувати. В ході реформ буде створено Видавничий Дім, а всі життєздатні поліграфічні комбінати буде переоснащено та об’єднано в невеликі групи.

Про це в ході прес-конференції 24 вересня розповів голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк.

«Видавництва в нас малочисельні за персоналом, орендують приміщення, платять великі кошти за комунальні послуги і ледь животіють, тому ми зараз передбачаємо їх зміцнення, об’єднання за тематикою, за профілем. З 3 – 4 видавництв будемо робити одне, будемо створювати Видавничий дім, який би дійсно був конкурентним.

Також треба робити переобладнання, бо станки працюють на більшості комбінатів ще з 70-х років. Законодавчо треба щось змінювати, надати можливість людям діловим, зацікавленим, але порядним зробити переоснащення. Дозволити, можливо щось реалізувати, але щоб на те місце було тут же поставлено сучасне обладнання. Таким чином можна компенсувати тимчасову зупинку цих комплексів», - зазначив Юрій Плаксюк.