Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2011 року почнеться процес реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ

З 2011 року почнеться процес реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ

Протягом найближчих 7 років планується повністю реформувати систему державних та комунальних друкованих ЗМІ. Перший етап цієї роботи почнеться вже з 2011 року.

Про це в ході прес-конференції 24 вересня розповів голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк.

«Закон про реформування друкованих комунальних засобів інформації вже внесено до Кабінету Міністрів. На це буде закладено 270 млн. грн, із них 18 мільйонів планується вкласти в перший етап, який можна назвати пілотним. На другий етап планується витратити 240 мільйонів гривень, які підуть на реформування близько 800 суб’єктів державних і комунальних друкованих ЗМІ. Місцеві органи влади будуть визначати, які кошти куди треба вкласти», - зазначив він.

За словами Юрія Плаксюка, одним із важливих пунктів реформування є укладання договорів між місцевими органами влади і комунальними ЗМІ.

«Органи місцевого самоврядування і державної влади будуть зобов’язані погасити всі борги перед газетами, редакціями, а надалі фінансові стосунки будуть визначатися вже на умовах угод. Договір стане основою співпраці між засобами масової інформації та органами влади. Будуть зобов’язання і у колективів ЗМІ – майно буде передаватися редакціям і творчим колективам безкоштовно, але за умови, що не буде змінено статус видання», - зазначив Юрій Плаксюк.