Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна потребує адміністративно-територіальної реформи. Сергій Чернов

Україна потребує адміністративно-територіальної реформи. Сергій Чернов

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході Річних загальних зборів дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України відзначив ряд питань, які найбільше хвилюють органи місцевого самоврядування.

За його словами, Україні необхідно адаптувати чинне законодавство до Європейської хартії місцевого самоврядування, а також вирішити питання розмежування повноважень виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, щоб уникнути конкуренції у діяльності обох гілок влади.

«Також викликає занепокоєння рівень підготовки людей, які йдуть у депутати, починаючи з невеликого сільської ради, закінчуючи Верховною Радою. Законодавчо необхідно закріпити норму про обов'язкову підготовку, наявність відповідної освіти людини, що претендує на посаду, або обов'язкове навчання після заняття посади.

І останнє, що хотілося б відзначити - адміністративно-територіальна реформа, про необхідність якої говорить кількість сіл з малою чисельністю населення. У Харківській області майже в 48% сіл проживає до 100 чоловік. Адміністративно-територіальна реформа повинна зупинити цю негативну тенденцію», - зазначив Сергій Чернов.
 

Теги