Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З точки зору туристичного потенціалу Харківська область навіть більш цікава, ніж сам Харків. Дмитро Кузнєцов

З точки зору туристичного потенціалу Харківська область навіть більш цікава, ніж сам Харків. Дмитро Кузнєцов

У Харківській області ведеться активна робота з розвитку туристичної галузі. Як зазначає начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов, розкриття туристичного потенціалу області позитивно позначиться на економічній ситуації.

«Щоб кардинально змінити економічну ситуацію, потрібно розвивати і туристичну сферу в тому числі. Вона при відносно невеликих капіталовкладеннях може в той же час дати дуже великий економічний ефект. Цілі країни живуть за рахунок туризму, не володіючи і наполовину тим потенціалом, який має Харківська область», - відзначив Дмитро Кузнєцов.

Також він зазначив, що одна з головних умов розвитку туристичної галузі - це наявність достатньої інформації, якою могли б скористатися туристи.

«Інформації про туристичний потенціал Харківської області досить багато, але вона не систематизована, не прагматична, тоді як з точки зору туристичного потенціалу Харківська область є навіть більш цікавою, ніж місто Харків.

Ми вже презентували портал «Харківщина туристична», де почали розміщувати інформацію про туристичний потенціал Харківської області, про деякі маршрути, які вже реально існують. На порталі крім російської, української, є іспанський переклад матеріалу. Також найближчим часом будуть введені італійська, англійська та німецька мови. Таким чином ми робимо інформацію про Харківщину доступною», - сказав Дмитро Кузнєцов.