Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилися Дні іспанської мови та культури

У Харкові відкрилися Дні іспанської мови та культури

З 23 по 24 вересня Посольство Іспанії в Україні проводить у Харкові Дні іспанської мови та культури.  відкритті заходу взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно, заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес, а також ректор ХНУ імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров.

«Не випадково у педагогічному, студентському центрі України відбувається цей рух на підтримку іспанської культури та іспанської мови. Від імені губернатора Михайла Марковича Добкіна я вітаю вас з цією подією, бажаю, щоб це був початок цікавого, довгого шляху нашої співпраці. Іспанія має одну з найдавніших у Європі культур, одну з найбільш розвинених економік. Я думаю, майбутнє за нашою дружбою», - підкреслив Вадим Ландсман.

Також з привітальним словом до іспанських гостей звернувся Геннадій Кернес.

«Я радий сьогодні вітати вас в Харкові - місті, яке славиться своїми традиціями. Ваш поет, побувавши в Харкові, написав поему «Місто-фабрика», і мені дуже хотілося б, щоб ви за ці дні побачили інший Харків - місто молоді, любові, знань, європейське місто. Я бажаю всім учасникам натхнення і успіхів у роботі», - сказав він.

Як відзначив у свою чергу пан посол, дружні відносини між Іспанією і Україною в цілому і Харковом зокрема, будуть тільки розвиватися.

«Я дуже вдячний керівництву міста і області за те, що вони надали можливість проведення цього заходу. Це дуже важливо для нас, тому що цього року виповнюється 100 років з дня народження нашого великого поета Мігеля Ернандеса, який був у Харкові. Це великий крок вперед у відносинах між Іспанією та Україною, тому що сьогодні в цьому прекрасному місті збирається велика кількість професорів з різних міст України, які будуть створювати Асоціацію іспаністів України. Ми сподіваємося, цей крок наблизить створення центру Сервантеса в Києві», - сказав Хосе Родрігес Мояно.