Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо підтримувати невеликі приватні сільськогосподарські підприємства. Михайло Добкін

Ми будемо підтримувати невеликі приватні сільськогосподарські підприємства. Михайло Добкін

Один з основних напрямів, в якому варто розвивати сільське господарство - це невеликі приватні підприємства, які дадуть можливість використовувати занедбані приміщення великих сільськогосподарських комплексів, вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами такі аграрні підприємства будуть користуватися підтримкою, як державної влади, так і органів влади на місцях. Про це глава області повідомив 22 вересня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район.

«Ми обов'язково будемо підтримувати цей рух, будемо знаходити можливості, за допомогою державних програм здешевлювати кредити, будемо намагатися перекривати процентну ставку по кредитах для таких підприємств. Все сільське господарство високорозвинених європейських країн тримається на таких людях, які завдяки своєму бажанню не сидять склавши руки, а створюють реальний сектор економіки», - сказав Михайло Добкін.

За словами голови ХОДА, маленькі приватні фірми стануть ефективним доповненням великих сільськогосподарських комплексів, які займаються традиційними аграрними роботами.

«Такі підприємства - хороший приклад того, як можна використовувати старі, зруйновані сільськогосподарські комплекси для будівництва за новими технологіями нових видів виробництва. Я впевнений, що рано чи пізно поруч з традиційними роботами, які проводяться в аграрному секторі, буде дуже комфортно себе почувати переробка сільськогосподарської продукції і такі невеликі ферми. Вони будуть з'являтися за рахунок приватної підприємницької діяльності і давати можливість забезпечити робочими місцями ту частину сільського населення, яка не буде задіяна у великих сільськогосподарських підприємствах», - підкреслив Михайло Добкін.