Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується побудувати сучасний завод з виробництва промислового скла

У Харківській області планується побудувати сучасний завод з виробництва промислового скла

Німецька компанія з виробництва промислового скла «EuroGlass» планує побудувати в Харківській області завод вартістю 185 мільйонів євро. На даний момент ведуться переговори з потенційним інвестором, а також підбирається майданчик під майбутнє будівництво.

Про це в ході прес-конференції 21 вересня повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Ми створили робочу групу, і це зараз для мене особисто пріоритетний проект. Один із заступників начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків відповідає за цей проект і не займається більше нічим. Ми цього інвестора проведемо за руку по всіх коридорах дозвільних систем, я думаю, що протягом 6 найближчих місяців ми уточнимо для нього всі питання.

Сьогодні ми підбираємо майданчик і намагаємося виконати досить складні технічні умови, які необхідні для реалізації цього проекту. У нас є вже зараз на вибір три майданчики в трьох районах - Ізюмському, Валківському та Красноградському. Справа в тому, що є досить серйозні вимоги по електроенергії - мова йде про десятки мегават. Також необхідний газ високого тиску, повинні бути виконані досить серйозні технічні умови щодо максимальної близькості залізничного глухого кута і гілки», - сказав Юрій Сапронов.