Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відбулися Міжнародні змагання зі стрибків з парашутом на точність приземлення

У Харківській області відбулися Міжнародні змагання зі стрибків з парашутом на точність приземлення

19 вересня на базі Харківського аероклубу імені В.Гризодубової відбувся Міжнародний Чемпіонат зі стрибків з парашутом на точність приземлення «Кубок дружби», який проходить під патронатом голови ХОДА Михайла Добкіна. За перемогу в ході Чемпіонату змагалися 57 спортсменів з України, Росії та Казахстану.

Як розповів Президент Харківської обласної федерації парашутного спорту, депутат обласної ради Олег Шаповалов, змагання проходять у Харківській області вже кілька років, але аж до початку поточного року вони зараховувалися до обласного рівня. Цього року категорія Чемпіонату була підвищена, і йому було присвоєно статус міжнародного.

«Згідно до єдиної класифікації в Україні змагання обласного масштабу можуть бути зараховані тільки до п'ятої категорії, і на них не можуть бути виконані спортивні нормативи, наприклад, майстрів спорту. У той же час багато років поспіль на наших змаганнях як наші спортсмени, так і іноземці отримують результати, які набагато перевищують нормативи майстрів спорту. Для того, щоб їм можна було присвоювати звання, разом з Харківською обласною державною адміністрацією, з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА ми звернулися в цьому році в профільне міністерство з проханням підняти статус змагань.

Ми спільно з міністерством і обласною адміністрацією знайшли нову назву - Кубок дружби. Назва присвячена в зустрічі Президента України Віктора Януковича і Президента Росії Дмитра Медведєва, які вперше зустрілися в такому статусі саме в Харкові. Крім того, ця назва символізує дружбу між українцями, росіянами, білорусами і казахами, які приїжджають до нас на змагання», - розповів Олег Шаповалов.

За його словами, на даний момент Кубок дружби - це змагання найвищої категорії в Україні. У той час, як Чемпіонат України має третю категорію, харківські змагання мають другий. Крім того, це найбільші змагання в країні за кількістю учасників.