Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область входить до трійки лідерів по залученню іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

Харківська область входить до трійки лідерів по залученню іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

Сьогодні під час пленарного засідання «Харківські ініціативи - системний підхід до підвищення конкурентоспроможності регіону» заступник голови Харківської облдержадміністрації, відповідальний секретар Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов зазначив, що сьогодні Харківська область входить до трійки лідерів по залученню іноземних інвестицій. 

«На початок 2010 року в нашому регіоні загальний обсяг прямих іноземних інвестицій склав 2,1 млрд дол.США, що в перерахунку на одного жителя становить 744 долара. Це досить високий показник в порівнянні з іншими областями України, але низький у порівнянні з рівнем у сусідніх країнах. У Росії рівень інвестицій на душу населення у два рази вище, а в Чехії - в 13 разів, що становить 11366 доларів США », - підкреслив Юрій Сапронов.

За словами заступника ХОДА рівень інвестицій сприяє підвищенню рівня валового внутрішнього продукту на душу населення. Тому сьогодні на всіх рівнях управління керівники зобов'язані займатися залученням інвестицій, щоб підняти продуктивність праці, освоїти нові види продукції, зберегти і наростити конкурентоспроможність на міжнародних ринках.
 

Теги