Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стан поводження з пестицидами в Харківській області потребує оперативного контролю та поліпшення

Стан поводження з пестицидами в Харківській області потребує оперативного контролю та поліпшення

Проаналізувавши доповіді керівників та представників профільних управлінь та структур РДА на селекторній нараді 10 вересня, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області констатує факт, що стан поводження з пестицидами потребує оперативного контролю та поліпшення. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Державного управління Роман Квартенко.

Зокрема, Держуправлінням та Державною екологічною інспекцією встановлені випадки невідповідності даних комплексної Інвентаризації непридатних пестицидів фактичному стану справ. Наприклад, деякі районні державні адміністрації, які є розпорядниками земельних ділянок, надавали інвентаризаційній комісії недостовірну інформацію про місця зберігання пестицидів, або не надавали її зовсім, - зазначив начальник управління.

Він нагадав, що комплексна інвентаризація була проведена в Харківській області в червні 2008 року. За її даними, на той час в області у 91 місті розташування зберігалося 1 тис. 145 тон відходів. Станом на 1 вересня 2010 року в Харківській області зберігалося біля 811 тонн пестицидів у 65 місцях зберігання. Таким чином, загальна кількість небезпечних відходів зменшилась на 335 тонн. «Ця тенденція є суттєвою», - підкреслив Роман Квартенко.