Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде розроблена до грудня

Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде розроблена до грудня

У Харківській області триває робота над створенням стратегії розвитку регіону до 2020 року. У її розробці бере участь як керівництво області та міста, так і вчені. Основа ж даного документа полягає в передвиборній програмі Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».

Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні 16 вересня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Розвиток великої області до 2020 року - це дуже серйозний перспективний план, який ми будемо реалізовувати разом з тими, хто бажає процвітання та стабільності, причому не тільки для Харкова і Харківської області, але і для країни в цілому. Дана стратегія базується на передвиборчій програмі тоді ще кандидата в Президенти Віктора Федоровича Януковича, її реалізація дозволить врахувати всі суто місцеві проблеми та питання в масштабі економіки всієї країни. Всередині серйозних програмних державних документів завжди є частина, що стосується безпосередньо Харкова, з нашими особливостями з машинобудування, ведення сільського господарства, з нашими особливостями в науці та освіті. Все це чітко розкладено на основні напрями розвитку Харківської області до 2020 року», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, вже розроблений дуже перспективний матеріал, над яким працювали вчені і керівники різних рівнів. Подати стратегію на розгляд депутатського корпусу Харківської обласної ради планується до кінця поточного року.

«Після обговорення з жителями Харківської області стратегія буде винесена на розгляд депутатського корпусу, приблизно в грудні вже депутати будуть розглядати цей документ. І після прийняття, а я сподіваюся, що він буде прийнятий, це вже буде чіткий план, і кожна програма соціально-економічного розвитку на будь-який рік до 2020 буде повністю кореспондуватися зі вже затвердженою стратегією», - сказав Михайло Добкін.