Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прапор, герб і гімн - це атрибути нашої малої батьківщини, те, що відрізняє Харківщину від інших областей. Михайло Добкін

Прапор, герб і гімн - це атрибути нашої малої батьківщини, те, що відрізняє Харківщину від інших областей. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні 16 вересня прокоментував прийняття депутатами Харківської обласної ради гімну Харківщини. За його словами, гімн потрібен регіону не менше, ніж герб і прапор.

«Навіщо потрібен прапор, герб? Це атрибути нашої малої батьківщини, це те, що відрізняє Харківщину від інших областей. І прапор, і герб, і гімн відображають тонкі особливості культури Слобожанщини, нашу особисту історію, наш розвиток протягом багатьох століть», - підкреслив Михайло Добкін.

За словами керівника області, і музика, і вірші гімну Харківської області заслуговують захоплення і відображають дух Слобожанщини, що буде сприяти об'єднанню жителів області. Зокрема, голова ХОДА впевнений, що слова про Озерянську ікону Божої Матері в тексті гімну жодним чином не можуть розпалити ворожнечу між конфесіями, які є на Харківщині, як того побоюються деякі критики.

«Озерянська ікона Божої Матері - це чудотворна ікона, яка відома всьому світу, і тут немає й тіні натяку на превалювання однієї концесії над іншою. Мова йде про те, що споконвічно ця земля православна, тут жили люди, які сповідували християнську віру. Я не думаю, що були перейдені якісь кордони, які можуть порушити баланс взаємин між різними церковними конфесіями. Історично так склалося, що всі народності і національності, що населяють Харківську область, живуть у дружбі і злагоді, це традиційно належить нашому краю. Я вважаю, що якби не було цих рядків у гімні, їх треба би було придумати», - підкреслив Михайло Добкін.