Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Право вибору місця роботи повинен мати кожен мешканець Харківської області. Ігор Шурма

Право вибору місця роботи повинен мати кожен мешканець Харківської області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, 10 вересня у Балаклійському районному центрі зайнятості відбувся «Ярмарок вакансій рівних можливостей» для осіб з обмеженими фізичними можливостями, під час якого роботодавці презентували свої вакансії, умови праці та соціально-побутової сфери. Організатори заходу – Харківська облдержадміністрація та Харківський обласний центр зайнятості.

Свої вакансії презентували 18 підприємств Балаклійського району та м.Харкова. Серед них: АК «Харківобленерго», КП «Балаклійський водоканал», ВАТ «Шебелинська вода», Балаклійське управління газового господарства ВАТ «Харківгаз», КП БРР «Балаклійські теплові мережі», ТОВ «Балаклійське птахівництво», АТ ПК «Укрцемент». Було запропоновано близько 4 тис. вакансій, з них понад 600 для людей з обмеженими фізичними можливостями, в т.ч. 80 вакансій за умови надання житла. По Балаклійському району запропоновано понад 60 вакансій, з них 32 для осіб з обмеженою працездатністю.

У ярмарку вакансій взяли участь 178 осіб з обмеженими фізичними можливостями м. Балаклея та Балаклійського району. В результаті проведеного заходу було працевлаштовано 4 інваліди за спеціальностями «програміст», «продавець продовольчих товарів», «сторож», «машиніст розливально-наповнювальних автоматів». Також спеціалістами служби зайнятості видано 9 направлень на працевлаштування.

За словами Ігоря Шурми, проблема пошуку робочого місця завжди була актуальною і складною, а для людей з особливими фізичними потребами особливо важкою. «Незважаючи на те, що сьогодні діє нормативно-правова база, яка зобов’язує роботодавців надавати 4% робочих місць людям з особливими фізичними потребами, на практиці інвалідам дуже складно знайти місце роботи. Тому ярмарки вакансій, які проводяться в районах, наближують можливість знайти роботу. Люди з особливими фізичними потребами, які проживають в районах області, не будуть шукати роботу в Харкові. Для них робоче місце повинне бути максимально наближене до місця проживання», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що такі ярмарки вакансій будуть регулярно проводитися в районах області, і навіть якщо під час кожного з них роботу буде знаходити 1 людина - такі ярмарки варто проводити.