Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджене рішення про проведення профілактичних медоглядів у всіх школах області

Затверджене рішення про проведення профілактичних медоглядів у всіх школах області

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про проведення профілактичних медоглядів у всіх школах області. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року на першому етапі (до Нового року) профілактичні медичні огляди будуть проводитися у школах в районних центрах та містах обласного значення. У другому навчальному півріччі медогляди будуть проведені у школах сільської місцевості.

Для проведення медоглядів буде сформовані бригади лікарів у складі 8 спеціалістів, які будуть виїжджати до шкіл для проведення медоглядів. «Якщо у якомусь районі немає кого-небудь з фахівців, буде розглядатися можливість направлення у відрядження фахівців з м.Харкова для проведення медоглядів», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, основна мета – оглянути кожну дитину, яка вчиться в Харківській області у віці від 6 до 17 років. Після проведення медоглядів будуть сформовані 3 групи для занять фізичною культурою: основна, підготовча та спеціальна, а також категорія дітей, яким взагалі не рекомендовано фізичне навантаження. Крім того, буде надана вичерпна інформація про стан здоров’я дитини батькам та керівнику навчального закладу.