Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року планується розробити найближчим часом

Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року планується розробити найближчим часом

Сьогодні депутати Харківської облради сьогодні на сесії схвалили Науково-практичну доповідь «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року», який представив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, доповідь не є проектом офіційного документа «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року», але він є тією науково-практичної основою, яка дозволить його створити в короткі терміни.

Юрій Сапронов зазначив, що науково-практичний доповідь «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року» охоплює аналіз та вибір шляхів вирішення ключових проблем і цілей розвитку не тільки Харківського регіону, а й країни в цілому. У роботі враховується чинне законодавство, існуюча практика складання стратегій регіонального розвитку, цільових програм у різних секторах економіки та з окремих проблем.

«Науково-практична доповідь це не стільки теоретична робота, скільки наукове обґрунтування вектора шляхів вирішення практичних проблем Харківського регіону, спроба визначити пріоритетні напрямки розвитку, що враховують процеси, що протікають не тільки в економіці України, але і в світі в цілому», - підкреслив Юрій Сапронов.

Відповідно до рішення сесії облради облдержадміністрації доручено розробити стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року на основі положень доповіді «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року».

Теги