Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На багатьох великих промислових підприємствах Харківщини працює неефективний менеджмент. Юрій Сапронов

На багатьох великих промислових підприємствах Харківщини працює неефективний менеджмент. Юрій Сапронов

Харківська область володіє величезним промисловим та інвестиційним потенціалом, але через управлінські проблем на багатьох великих підприємствах регіон втрачає колишню славу промислового центру. Не в останню чергу це пов'язано з тим, що керівництво області має дуже мало важелів впливу на великі заводи, - вважає заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Історично так склалося, що Харків - це промисловий центр з величезним промисловим, науково-дослідним та інвестиційним потенціалом. Сьогодні ж ми бачимо, що про Харків говорять у світі і Україні більше як про місто, де є ринок Барабашова. Ринок - це теж добре, це робочі місця, податки, але промисловий потенціал тим часом погіршується. Старіють основні фонди тих заводів, які давали колишню славу індустріальну Харкову, на багатьох підприємствах працює неефективний менеджмент.

Що погано з цими великими індустріальними підприємствами - що вони перебувають у прямому підпорядкуванні Міністерства промислової політики і Харківська обласна державна адміністрація не завжди може швидко вплинути на старі проблеми цих заводів. Механізм узгодження, затвердження нових керівників, режим санації розтягується надовго, якщо б це було в прямому нашому віданні, все це відбувалося б в два рази швидше», - зазначив Юрій Сапронов в ході прес-конференції 13 вересня.