Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина запропонувала шляхи вирішення питання нарахування субсидій підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування

Харківщина запропонувала шляхи вирішення питання нарахування субсидій підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область запропонувала пропозиції вирішення питання нарахування субсидій приватним підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. «Для нашої області це питання є болючим, тому що в жодному регіоні немає майже 100 тис. підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, громадяни, які працюють приватними підприємцями і перебувають на спрощеній системі оподаткування, при зверненні за призначенням субсидії і всіх видів соціальної допомоги надають до управлінь праці та соціального захисту довідки податкових адміністрацій про отриманий ними «валовий дохід». Для проведення розрахунку розміру субсидій необхідні дані про отриманій підприємцем «чистий дохід».

Обласною державною адміністрацією проведено спільну нараду за участю керівника Державної податкової адміністрації у Харківській області, під час якої розглянута проблема та можливі шляхи її вирішення. «За результатами розгляду цього питання на обласному рівні, як пропозиція виходу із складної ситуації, підготовлений листа віце-прем’єр-міністру України Сергію Тігіпку щодо сприяння в наданні Державними податковими адміністраціями довідок про доходи приватним підприємцям, визначених як фіксована сума чистого прибутку з отриманого валового доходу», - зазначив Ігор Шурма.