Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання вартості харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у дошкільних навчальних закладах вимагає постійного контролю. Роман Шаповал

Питання вартості харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у дошкільних навчальних закладах вимагає постійного контролю. Роман Шаповал

За словами начальника Головного управління освіти Харківської облдержадміністрації Романа Шаповала, проведена відповідна робота по збільшенню показників виконання натуральних норм харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Борівського, Валківського, Великобурлуцького, Дергачівського, Зачепилівського, Ізюмського, Краснокутського, Нововодолазького, Печенізького, Сахновщинського, Харківського і Шевченківського районів.  

Разом з тим, спостерігається зменшення показників виконання натуральних норм харчування у Барвінківському, Богодухівському, Вовчанському, Дворічанському, Зміївському, Коломацькому, Красноградському, Куп'янському, Первомайському, Чугуївському районах. В містах обласного значення також визначається істотне зменшення виконання норм харчування в ДНЗ порівнянні з I півріччям 2010 року на 6,6% і в даний час складає 64,4%.

Вартість харчування у навчальних закладах інтернатного типу:
- Обласного підпорядкування - 34-39 грн. на добу;
- Районного підпорядкування - 12-39 грн. на добу.

«Питання вартості харчування та виконання натуральних норм вимагає постійної уваги з боку місцевих органів виконавчої влади. Так, наприклад, у Печенізькому дитячому будинку вартість харчування становить усього 12,88 грн., в Ізюмському дитячому будинку - 16 грн. - для дітей дошкільного віку і 20 грн. - для дітей шкільного віку», - заявив Роман Шаповал.