Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Недобросовісним приймальникам металобрухту відмовлять в ліцензії

Недобросовісним приймальникам металобрухту відмовлять в ліцензії

За результатами виїзду до Великобурлуцького району обласна комісія з наведення порядку в господарській діяльності підприємств, що займаються операціями з брухтом чорного та кольорового металу на території Харківської області, ухвалила рішення відмовити у погодженні актів на отримання ліцензії трьом підприємствам. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«На одну адресу претендувало три підприємства: ТОВ «Айрон-Торг» (м. Дніпропетровськ), ТОВ «Донецьк-Вугілля-Торг» (м. Донецьк) і ТОВ «Укрпромметалсервіс» (м. Запоріжжя). Робоча група виїхала на місце і встановила, що там абсолютно не дотримані вимоги Закону України «Про металобрухт», а також не витримані ліцензійні умови ведення господарської діяльності із заготівлі, переробки, металургійної переробки чорного і кольорового металу. Тому вищевказаним підприємствам в ліцензії було відмовлено. І так буде з усіма приймальниками металу, які намагаються працювати недобросовісно», - підкреслив віце-губернатор. 

Підприємствам, які займаються операціями з брухтом кольорового металу, не порушуючи закон, ніяких перешкод у веденні господарської діяльності не виявляється.

«На сьогодні в Харківській області вже розроблений і затверджений статут асоціації «Металотрейдери Слобожанщини РЕГІОН-СТАЛЬ»,  в яку вже готові увійти 90% підприємств, що законно і без порушень працюють на території Харківщини», - поінформував Юрій Сапронов.