Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відродження села потрібно починати з дитячих садочків. Юрій Сапронов

Відродження села потрібно починати з дитячих садочків. Юрій Сапронов

«Актуальною і своєчасною є пропозиція прем'єр-міністра України Миколи Азарова про створення навчальних комплексів при реконструкції старих і будівництво нових шкіл у сільській місцевості. Це дозволить дітям із глибинки не тільки вчитися на території школи, а й сприятиме їх загальному розвитку, що надалі дасть їм можливість бути однаковими за рівнем та якістю знань зі своїми міськими однолітками», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Заступник голови ХОДА вважає, що в селах перш за все необхідно відроджувати дитячі садочки, оскільки в багатьох населених пунктах вони були закриті ще в 90-х роках.

«Всі ми говоримо про відродження сільського господарства та українського села, але чомусь забуваємо про те, що відродження неможливе без нового життя. Хто залишиться жити в селі з маленькою дитиною, якщо там навіть умов немає? А якщо батьки і залишаються в сільській місцевості, то виходить як у селі Крисине Богодухівського району - на 100 малюків-дошкільнят жодного дитячого закладу. У Крисине з 1 вересня вже розпочалися роботи з реорганізації порожнього приміщення в дитячий садочок, який буде розрахований на 40 дітей. Думаю, незабаром результат побачать всі жителі села», - підкреслив Юрій Сапронов.