Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області планується запустити програму онлайн-навчання для дітей з особливими потребами

В Харківській області планується запустити програму онлайн-навчання для дітей з особливими потребами

На Харківщині живе близько 1,5 тисячі людей, які пересуваються за допомогою інвалідних візків. Із них близько 100 – це діти, які потребують особливих умов для навчання в школі. Для того, щоб вони могли отримати повноцінну освіту, в області планується запустити проект онлайн-навчання.

Про це 1 вересня розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

«Треба буде взяти в якості пілотного проекту один район, де таких дітей найбільше, і спробувати – забезпечити їх комп’ютерами і підключенням до мережі, оснастити школи і в режимі онлайн проводити навчання. Це складний проект, але я думаю, якщо держава згідно з Конституцією соціально відповідальна і створює рівні стартові можливості, вона повинна робити певні кроки. Але ми ніколи не будемо чекати допомоги від центральних органів влади, звідти все йде дуже довго і складно. У нас був мер, а сьогодні губернатор Михайло Добкін, і в нього це виходить набагато простіше і швидше», - зазначив він.

За словами Ігоря Шурми, подібний проект можна реалізувати за два – три роки, на відміну від створення пандусів і спеціального обладнання шкіл, яке в сільській місцевості не є ефективним.