Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В харківській школі №124 навчатимуться діти з особливими потребами

В харківській школі №124 навчатимуться діти з особливими потребами

1 вересня розпочався новий навчальний рік у загальноосвітній школі №124 міста Харкова, яка стала першою школою у Харкові і другою в Україні, де мають змогу навчатися діти з особливими потребами. Наразі в ній навчатимуться троє таких дітей, двоє з яких пересуваються на візках.

«Сьогодні реалізувалася трьохрічна ідея тоді ще Харківського міського голови, а зараз губернатора Харківської області Михайла Добкіна про те, щоб в Харкові створити умови для дітей з особливими потребами, які не мають можливості піти до школи. Вони такі самі діти, як і всі, просто рухаються по-іншому. Дуже часто такі діти бувають дуже обдарованими. На превеликий жаль, вони не мали можливості вчитися, але сьогодні ми розпочали процес реалізації їх конституційного права на освіту. Я хотів би подякувати всім, хто долучився до цієї справи, а це і освітяни, і спонсори, бо все це зроблено за позабюджетні кошти», - повідомив після закінчення свята Першого дзвоника заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, на облаштування школи було витрачено майже 200 тисяч гривень. За ці гроші приміщення обладнано пандусом, спеціальною туалетною кімнатою, а також для підвозу дітей до школи придбано мікроавтобус з підйомником. В планах на наступний рік – облаштування ліфту, що зробило б можливим навчання у цій школі учнів не тільки молодших, але і середніх та старших класів, кабінети яких знаходяться на верхніх поверхах.